Verschillende schoenmaten: Maattabel conversie voor schoenen

Het belang van maatconversie in de schoenenhandel

Voor importeurs van schoenen kan het navigeren door de verschillende internationale maatsystemen een uitdaging zijn. De schoenmaten in de Verenigde Staten (US), Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk (UK) verschillen aanzienlijk, wat impact heeft op de inkoop en verkoop van schoenen. In deze blog bespreken we de belangrijkste overwegingen voor importeurs en bieden we een handige maattabel voor conversie.

Belangrijke overwegingen van schoenmaten voor importeurs

  1. Ken je markt: Het is essentieel om te begrijpen welk maatsysteem jouw doelmarkt gebruikt. Dit helpt bij het nauwkeurig bestellen van de juiste maten en het voorkomen van verwarring bij de klant.
  2. Conversie is cruciaal: Omdat maten tussen systemen variëren, is een nauwkeurige conversie essentieel om de juiste producten aan jouw klanten te leveren.
  3. Verschillen: De maatvoering van dames en heren kan verschillend zijn.
  4. Kwaliteitscontrole: Pas op voor variaties in maatvoering tussen verschillende merken en fabrikanten, zelfs binnen hetzelfde maatsysteem.

Lees ook:


black and white nike sneakers

Duurzaam schoenen importeren uit China

In deze blog kijken we naar de trends en innovaties die de weg banen voor een milieuvriendelijkere benadering van duurzaam schoenen importeren uit China.

Lees meer

Voorbeeld van een conversie maattabel van schoenen

US Heren

UK Heren

EU Heren

US Dames

UK Dames

EU Dames

76405336
87416437
98427538
109438639
1110449740
12114510841
13124611942

Let op: Deze tabel is een algemene gids. Maten kunnen variëren afhankelijk van de fabrikant en het specifieke schoenmodel.

Conclusie

Voor schoenenimporteurs is het van vitaal belang om de verschillen in internationale schoenmaten te begrijpen en nauwkeurige conversies uit te voeren. Door rekening te houden met de maatverschillen tussen de US, EU en UK, kun je jouw klanten beter bedienen en retourzendingen minimaliseren. Een goede kennis van maatsystemen is een onmisbaar hulpmiddel in de wereldwijde schoenenhandel.

Heb je hulp nodig bij schoenen importeren uit Vietnam? 

Westwood Sourcing biedt gespecialiseerde ondersteuning en expertise om jouw import uit Vietnam succesvol en efficiënt te maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!


Deel deze post
Archiveren
Stappen naar een groenere toekomst: Duurzaam schoenen importeren
Hoe eco-vriendelijke praktijken de schoenmode herdefiniëren