Alles over EN71: Veilig speelgoed importeren uit China

Waarborg de veiligheid en compliance van jouw speelgoedimport

Bij het importeren van speelgoed uit China is het cruciaal om de veiligheid en compliance met Europese normen te garanderen. Een sleutelrol hierin speelt de EN71 norm, een cruciaal onderdeel van de CE-markering voor speelgoed. Dit artikel licht de betekenis van EN71 toe en hoe deze norm invloed heeft op het importeren van speelgoed uit China.

Wat is EN71?

EN71 is een Europese standaard die de veiligheid van speelgoed regelt. Deze standaard bestaat uit een reeks tests en eisen die ervoor zorgen dat speelgoed veilig is voor gebruik door kinderen. EN71 omvat aspecten zoals fysieke en mechanische eigenschappen, ontvlambaarheid, chemische samenstelling en hygiëne.

Belang van EN71 bij het importeren uit China

Bij het importeren van speelgoed uit China is het voldoen aan de EN71-normen essentieel om toegang te krijgen tot de Europese markt. Het niet naleven van deze normen kan leiden tot serieuze juridische consequenties, waaronder boetes en terugroepacties.

De rol van CE-markering

De CE-markering, die staat voor Conformité Européenne, is een verklaring dat het speelgoed voldoet aan alle EU-richtlijnen, inclusief EN71. Deze markering is verplicht voor alle speelgoedproducten die in de Europese Unie worden verkocht.

Lees ook:


white and yellow rabbit plush toy

Wat is CE-markering?

Wanneer is CE-markering verplicht op jouw producten en waar moet je rekening mee houden? Lees er alles over in dit blog. 

Lees meer

Sourcing en compliance

Bij het sourcen van speelgoed uit China is het cruciaal om partners te kiezen die bekend zijn met EN71 en in staat zijn om producten te produceren die aan deze normen voldoen. Het opzetten van een duidelijk compliance- en kwaliteitscontroleproces is essentieel om de veiligheid en conformiteit van het speelgoed te waarborgen.

Kwaliteitscontrole en testen

Het uitvoeren van regelmatige kwaliteitscontroles en testen volgens EN71 is een belangrijk onderdeel van het importproces. Dit kan inhouden dat u monsters van speelgoed laat testen in gecertificeerde laboratoria om ervoor te zorgen dat ze aan de normen voldoen voordat ze naar de EU worden geëxporteerd.

Conclusie

Het naleven van EN71-normen is niet alleen een wettelijke vereiste, maar het garandeert ook de veiligheid van de eindgebruikers - de kinderen. Door het selecteren van betrouwbare leveranciers in China en het implementeren van strikte kwaliteitscontroles, kunt u ervoor zorgen dat uw speelgoedimport veilig en succesvol is.

 Zoek je ondersteuning bij veilig speelgoed importeren uit China?

Bij Westwood Sourcing zorgen we ervoor dat uw speelgoed voldoet aan de EN71-norm en andere relevante richtlijnen. Neem vandaag nog contact met ons op voor deskundige begeleiding in sourcing en compliance.


Deel deze post
Archiveren
Sourcing in China: Jouw gids naar succesvol inkopen in China
Navigeren door de complexiteiten van de Chinese markt