Tijd voor actie: De verloopdata van PBM-certificaten naderen

Hoe wij je kunnen helpen bij het verlengen of vernieuwen van je PBM-certificaten

De wetgeving rondom Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM) is complex en voortdurend in beweging. Een van de meest cruciale aspecten hiervan is de certificering. Als je certificaten hebt die zijn uitgegeven rond de tijd dat de EU-verordening 2016/425 in werking trad, is het nu tijd om aandacht te besteden aan hun verloopdata.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de invoering van (EU) 2016/425 hebben CE certificaten een beperkte geldigheidsduur van maximaal 5 jaar. Als ze verlopen, lopen bedrijven het risico om niet meer compliant te zijn, wat kan leiden tot boetes en juridische problemen. Het is dus van belang om de geldigheidsduur van je certificaten te controleren en actie te ondernemen voordat ze verlopen.

Onze rol in dit proces

Als je betrouwbare partner voor sourcing in China en andere diensten, staan we je graag bij in dit belangrijke proces. Of je nu bestaande certificaten wilt verlengen of nieuwe wilt aanvragen, wij kunnen je helpen bij iedere stap, of het hele proces uit handen nemen. 

Hoe gaat het in zijn werk?

We beginnen met een grondige analyse van uw huidige certificaten en hun verloopdata. Daarna adviseren we over de beste aanpak: verlenging of nieuwe certificering. Dit is afhankelijk van de EN normen die toegepast worden op het beschermingsmiddel. De EN norm voor hitte contact, EN 407 heeft bijvoorbeeld een herziening ondergaan, waardoor het nodig kan zijn om testen opnieuw uit te voeren. 

We kunnen ook het gehele proces voor je coördineren, inclusief het opstellen van de nodige documentatie en het contact met de betrokken instanties.

Conclusie

Het up-to-date houden van je PBM-certificaten is geen optie, maar een noodzaak. De risico's van het negeren van verloopdata zijn simpelweg te groot. Als je op zoek bent naar een partner om dit proces soepeler en efficiënter te maken, zijn wij er om je te helpen. Neem vandaag nog contact met ons op om te bespreken hoe wij je bedrijf kunnen ondersteunen bij het compliant blijven in deze complexe wereld van PBM-certificering.

black framed eyeglasses on white textile

Deel deze post
Archiveren
Wat betekent EU-verordening 2016/425 voor importeurs van PBM?
De ins en outs van Europese regels voor het importeren van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)