Wat is detention en demurrage bij importeren uit China?

Navigeren door de complexiteiten van detention en demurrage in de logistiek

Detention en demurrage zijn twee termen die elke importeur die zaken doet met China zou moeten kennen. Deze kosten kunnen aanzienlijk zijn en hebben een directe impact op de winstgevendheid en efficiëntie van je importactiviteiten. Maar wat betekenen deze termen precies en hoe kunnen ze je importproces beïnvloeden?

1. Wat is detention?

Detention verwijst naar de kosten die worden gemaakt wanneer een importcontainer langer dan de afgesproken tijd op het terrein van de klant of in een opslag blijft voordat deze wordt teruggestuurd naar de rederij. Deze kosten ontstaan vaak door vertragingen in de verwerking of transportproblemen.

  • Voorbeeld: Stel, je importeert goederen uit China en door een onvoorziene vertraging in je magazijn blijft de container vijf dagen langer dan gepland. Voor elke extra dag dat de container buiten de vrijgestelde tijd wordt gehouden, kunnen er detention kosten in rekening worden gebracht door de rederij.

Lees meer:


Crisis in de Rode Zee

Recente aanvallen door de Houthi-rebellen in Jemen hebben de containercarriers ertoe doen besluiten om niet meer via de Rode Zee en het Suez-Kanaal te varen.

Lees meer

2. Wat is demurrage?

Demurrage verwijst naar de kosten die worden gemaakt wanneer een container langer dan toegestaan in de haven blijft na aankomst. Dit kan gebeuren wanneer de inklaring vertraagd is of wanneer de goederen niet tijdig worden opgehaald.

  • Voorbeeld: Je container met speelgoed uit China arriveert in de haven van Rotterdam, maar door vertragingen bij de douane blijft de container langer dan gepland in de haven staan. Voor elke dag dat de container in de haven blijft na de vrijgestelde periode, worden demurrage kosten in rekening gebracht.

De impact op importeren uit China

Detention en demurrage kosten kunnen snel oplopen en een significante invloed hebben op de totale kosten van je import uit China. Het is daarom essentieel om een goede planning te hebben en te zorgen voor een vlotte afhandeling van zowel de inklaring als het transport naar je opslag.

Hoe kunnen detention en demurrage worden geminimaliseerd?

  • Zorg voor een efficiënte douaneafhandeling door alle benodigde documenten en vergunningen vooraf te regelen.
  • Werk samen met betrouwbare logistieke partners die ervaring hebben met het importeren uit China.
  • Monitor je zendingen nauwlettend en anticipeer op mogelijke vertragingen.
  • Maak van tevoren afspraken met de expediteur over het aantal dagen detention en demurrage. Soms lijkt een aanbod heel aantrekkelijk, maar blijk je in werkelijkheid nauwelijks vrije dagen te hebben voor detention en demurrage.

Conclusie

Het begrijpen en effectief beheren van detention en demurrage is cruciaal bij het importeren uit China. Door proactieve planning en goede communicatie met je logistieke partners kun je deze extra kosten minimaliseren en zorgen voor een soepeler importproces.

 Heb je hulp nodig bij het efficiënt beheren van je importproces uit China

Neem contact op met Westwood Sourcing voor deskundige ondersteuning en advies. Wij helpen je om deze complexe aspecten van importeren te navigeren en zorgen voor een kostenefficiënte aanpak.


Deel deze post
Labels
Archiveren
20ft, 40ft of 40HC container: Verschillen en specificaties
Een kort overzicht van de belangrijkste specificaties van de meestgebruikte containers