EN ISO 20471: De standaard voor hoge zichtbaarheidskleding uitgelicht

Verhoog veiligheid en zichtbaarheid op de werkplek

In sectoren waar zichtbaarheid cruciaal is, zoals de bouw, wegwerkzaamheden en logistiek, speelt veiligheidskleding een sleutelrol. EN ISO 20471 is de internationale norm voor hoge zichtbaarheidskleding die essentieel is voor de veiligheid van werknemers. In dit blog verkennen we wat EN ISO 20471 inhoudt, waarom het belangrijk is, en wat het betekent voor bedrijven die deze kleding importeren of produceren.

Wat is EN ISO 20471?

EN ISO 20471 is een internationaal erkende norm die de eisen en testmethoden voor hoge zichtbaarheidskleding vaststelt. Deze norm is ontworpen om ervoor te zorgen dat werknemers die werken in risicovolle, weinig verlichte of drukke omgevingen goed zichtbaar zijn.

Lees meer:


person in blue shorts showing right hand

Wat betekent EU-verordening 2016/425 voor importeurs van PBM?

Deze verordening zorgt voor een standaardisatie van de veiligheidsnormen voor PBM-producten binnen de Europese Unie. Maar wat houdt deze regelgeving precies in, en hoe doorloop je als importeur de conformiteitsbeoordeling?

Lees meer

De belangrijkste kenmerken van EN ISO 20471:

  1. Kleur en reflectiviteit: De norm specificeert de kleuren en het reflecterend vermogen van de kleding. Heldere kleuren zoals neon geel, oranje of groen zorgen voor hoge zichtbaarheid overdag, terwijl reflecterende banden belangrijk zijn voor zichtbaarheid bij weinig licht.
  2. Ontwerp van de kleding: EN ISO 20471 bepaalt ook het minimale oppervlak aan fluorescerend materiaal en reflecterende banden op de kleding. Dit zorgt ervoor dat de drager vanuit alle hoeken zichtbaar is.
  3. Duurzaamheid: De kleding moet niet alleen zichtbaar zijn, maar ook duurzaam en comfortabel om te dragen. Dit betekent dat de kleding bestand moet zijn tegen normale slijtage en wassen zonder significante vermindering van de zichtbaarheid.


Waarom is EN ISO 20471 belangrijk?

  • Veiligheid van werknemers: Hoge zichtbaarheid is cruciaal voor de veiligheid van werknemers, vooral in gebieden met veel verkeer of bij weinig licht.
  • Regelgevingsconformiteit: Voor bepaalde beroepen en werkterreinen is het naleven van deze norm wettelijk vereist.
  • Risicobeperking: Door aan deze norm te voldoen, kunnen bedrijven het risico op ongevallen en verwondingen op de werkplek verminderen.

Implicaties voor importeurs en fabrikanten:

Als je betrokken bent bij de import of fabricage van werkkleding, is het van essentieel belang om te zorgen dat de kleding voldoet aan EN ISO 20471. Dit betekent samenwerken met betrouwbare fabrikanten, regelmatig testen van producten, en zorgen voor certificering.

Conclusie

Het naleven van de EN ISO 20471 norm is niet alleen een wettelijke verplichting, maar ook een teken van toewijding aan de veiligheid van werknemers. Door te investeren in hoogwaardige, zichtbare werkkleding, beschermen bedrijven hun werknemers en versterken ze hun reputatie als verantwoordelijke werkgevers.

Geconfronteerd met uitdagingen in je supply chain?

Neem contact op met Westwood voor deskundig advies en ondersteuning bij het navigeren door complexe logistieke uitdagingen.


Deel deze post
Archiveren
Qi2: een fusie van MagSafe en Qi draadloos opladen
Apple iPhone 15 de eerste telefoon met Qi2.