Qi2: een fusie van MagSafe en Qi draadloos opladen

Apple iPhone 15 de eerste telefoon met Qi2.

De onthulling van Qi2, de nieuwste standaard in draadloos opladen door de Wireless Power Consortium (WPC), op de CES-show van 2023, markeert een belangrijke stap vooruit in de technologie van draadloos opladen. Qi2 bevat Apple's MagSafe-technologie en belooft 15W draadloos opladen voor elke Qi2-gecertificeerde accessoire. Deze ontwikkeling zou de marktpositie van Qi-smartphones aanzienlijk kunnen versterken, met een voorspeld marktaandeel van maar liefst 82.60% tegen 2027.

Wat maakt Qi2 bijzonder?

In vergelijking met zijn voorganger introduceert Qi2 de Magnetic Alignment-methode, waardoor MagSafe-technologie niet alleen beschikbaar wordt voor Apple, maar ook voor andere fabrikanten. Deze innovatie draagt bij aan een verbeterde laadefficiëntie en biedt een aangenamere gebruikerservaring.

15W draadloos snel opladen

Een van de meest opvallende kenmerken van Qi2 is de mogelijkheid om 15W draadloos snel opladen te bieden voor iPhone 15-modellen in zowel MPP- als EPP-modi, zonder dat Apple MFM-certificering en bijbehorende kosten nodig zijn. Dit maakt Qi2-accessoires niet alleen krachtiger, maar ook toegankelijker en betaalbaarder.

Lees meer:


silver and black microphone on white surface

Uitleg over IP-classificatie voor elektronische apparaten

In deze blog duiken we in de details van de IP-classificatie voor elektronische apparaten, waarbij we de verschillende niveaus en hun betekenis uitleggen en hoe dit van invloed is op de duurzaamheid en betrouwbaarheid van uw apparatuur.

Lees meer

Toegankelijkheid en betaalbaarheid

Qi2-accessoires worden naar verwachting betaalbaarder dan hun voorgangers, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor retailers en importeurs. Deze toegenomen toegankelijkheid en betaalbaarheid kunnen een verschuiving teweegbrengen in hoe consumenten draadloos opladen benaderen, en de technologie beschikbaar maken voor een breder publiek.

De iPhone 15 als eerste Qi2-smartphone

Op dit moment is de iPhone 15 de eerste smartphone die Qi2 ondersteunt. Qi2-gecertificeerde accessoires zijn nog niet beschikbaar, maar de certificatietestinstructies worden deze maand verwacht. Dit maakt de iPhone 15 een pionier in de adoptie van deze geavanceerde draadloze oplaadstandaard.

Toekomstige ontwikkelingen

We kunnen meer details verwachten over Qi2-gecertificeerde producten in de nabije toekomst. Deze ontwikkeling is niet alleen van belang voor Apple-gebruikers, maar voor iedereen die geïnteresseerd is in efficiënte en geavanceerde draadloze oplaadoplossingen.

Conclusie

De komst van Qi2 vertegenwoordigt een belangrijke doorbraak in de wereld van draadloos opladen. Met de belofte van verbeterde efficiëntie, grotere toegankelijkheid en betaalbaarheid, is Qi2 gepositioneerd om een nieuwe standaard te worden in draadloos opladen voor een breed scala aan apparaten. Houd de ontwikkelingen in de gaten, want Qi2 zou wel eens de toekomst van draadloos opladen kunnen bepalen.

Geconfronteerd met uitdagingen in je supply chain?

Neem contact op met Westwood voor deskundig advies en ondersteuning bij het navigeren door complexe logistieke uitdagingen.


Deel deze post
Archiveren
Een gids voor valbeveiliging importeren uit China, India en andere landen in Azië
Waar je op moet letten en aan moet voldoen wanneer je valbeveiliging gaat importeren uit Azië