Schoenen importeren uit Turkije: Een gids voor succes

Jouw complete gids voor de Turkse schoenenmarkt

Turkije, een land waar Oost en West samenkomen, is niet alleen bekend om zijn rijke cultuur, maar ook als een bloeiend centrum voor schoenenproductie. Deze blog belicht de dynamiek van de Turkse schoenenindustrie en biedt praktische inzichten voor importeurs die willen profiteren van de hoogwaardige, modieuze schoenen die Turkije te bieden heeft.

Turkije als schoenenproducent

Turkije heeft zich ontpopt als een prominente speler in de wereldwijde schoenenindustrie, bekend om zijn:

 1. Kwaliteit en vakmanschap: Turkse schoenen staan bekend om hun uitstekende vakmanschap, met een mix van traditionele technieken en moderne innovaties.
 2. Diversiteit in stijlen: Van klassieke lederen schoenen tot trendy ontwerpen, de Turkse schoenenmarkt biedt een breed scala aan stijlen die aansluiten bij de wereldwijde modetrends.
 3. Concurrerende prijzen: Ondanks de hoge kwaliteit zijn Turkse schoenen vaak concurrerend geprijsd, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor importeurs van over de hele wereld.
 4. Korte levertijd: De transporttijd tussen Turkije en de EU is aanzienlijk korter dan uit Azië, waardoor je veel sneller kunt schakelen. Je kunt kiezen tussen weg- en zeetransport.

pair of brown leather lace-up boots

Geen of nauwelijks importtarieven

Een cruciaal aspect van het importeren van schoenen uit Turkije zijn de importtarieven. Deze tarieven variëren afhankelijk van het land waarin je importeert en de specifieke handelsovereenkomsten die van kracht zijn. In veel gevallen profiteert Turkije van preferentiële handelsovereenkomsten met verschillende landen en regio's, wat kan resulteren in verlaagde of zelfs geëlimineerde tarieven.

Voorbeeld:

Tennisschoenen met HS nummer 6404110000. 

Importtarieven:

China - 16,9%
Turkije - 0%

Stappenplan voor schoenen importeren uit Turkije

 1. Marktanalyse: Begin met een diepgaande analyse van de Turkse schoenenmarkt. Identificeer de nieuwste trends en de meest gevraagde stijlen om aan de behoeften van jouw doelmarkt te voldoen.
 2. Betrouwbare partners: Het vinden van de juiste Turkse fabrikant of leverancier is cruciaal. Zoek naar partners met een goede reputatie en ervaring in export.
 3. Kwaliteitsinspectie: Zorg voor strikte kwaliteitscontroles. Bezoek fabrieken persoonlijk of werk samen met lokale inspectiebureaus om de kwaliteit van de schoenen te waarborgen.
 4. Douane en wetgeving: Wees op de hoogte van de douaneregels en invoerbelastingen in jouw land om onvoorziene kosten en vertragingen te voorkomen.

Lees ook:


De rol van een sourcing agent bij het importeren uit Azië

Lees hier over de voordelen van professionele sourcing voor de inkoop van jouw producten uit Azië

Lees meer

Uitdagingen en oplossingen

Schoenen importeren uit Turkije  kan zijn uitdagingen hebben:

 1. Logistieke planning: De afstand en logistiek kunnen complex zijn. Overweeg samenwerking met ervaren expediteurs die bekend zijn met de Turkse markt.
 2. Taal- en cultuurbarrières: Taalverschillen kunnen communicatie bemoeilijken. Overweeg een tolk in te schakelen of samen te werken met iemand die zowel de Turkse als jouw lokale taal spreekt.
 3. Wisselkoersschommelingen: Valutaschommelingen kunnen de kosten beïnvloeden. Plan vooruit en overweeg valutahedging-strategieën om financiële risico's te minimaliseren.

Conclusie

Het importeren van schoenen uit Turkije kan een lucratieve onderneming zijn, gezien de kwaliteit, diversiteit en prijsstelling van Turkse schoenen. Met de juiste voorbereiding, onderzoek en samenwerkingsverbanden, kun je een succesvolle importstrategie opzetten en profiteren van wat de Turkse schoenenmarkt te bieden heeft.

Heb je hulp nodig bij het importeren uit Turkije? 

Westwood Sourcing biedt gespecialiseerde ondersteuning en expertise om jouw import uit India succesvol en efficiënt te maken. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie!


Deel deze post
Archiveren
Stappenplan voor succesvol speelgoed importeren uit Vietnam
Lees hier welke voordelen je kunt behalen met het importeren uit Vietnam